De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kue Mangkok Tiga
Gestoomde cakejes met kokos
Ingrediënten:
- 500 gr. zelfrijzend bakmeel
- 2 zakjes vanillesuiker
- 150 gr. geraspte kokos
- 6 dl. sprite
- 1,5 theelepel bakpoeder
- mespunt zout
- 320 gr. witte basterdsuiker
- rode en groene kleurstof
Bereiding:
Meng in een kom alle ingredienten behalve de kleurstof. Verdeel het beslag in tweeën en kleur allebei de delen met een andere kleur. Giet de inhoud in speciale vormpjes of dunne kopjes. Zet de stoompan, met voldoende water, klaar en laat het water koken. Wikkel het deksel van de stoompan in een schone theedoek, zet de vormpjes in de stoompan en doe het deksel terug. Stoom de kue mangkok in 30 min. gaar. Doe het deksel tijdens het stomen niet open, anders barsten de cakejes niet open!
download