De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kue Kukus
Gestoomde cassavecakejes met kokos
Ingrediënten:
- 400 gr. cassave
- 100 gr. suiker
- 2 eetlepels maizena
- 120 ml. santen
- 2 daun pandan
- beetje zout
- ca. 100 gr. geraspte kokos
- kwart theelepel zout
Bereiding:
Rasp de cassave. Stoom de kokos met het zout ca. 5 min., laat dit dan afkoelen. Knijp al het vocht uit de cassave en meng de cassave met de suiker, maizena, santen en een mespuntje zout. Meng dit goed. Vet de gaatjespan van de stomer in met wat olie. Doe hier het cassavemengsel in met de daun pandan erboven op. Stoom dit ca. 25 min. tot het gaar is. Haal dan de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen. Verwijder de daun pandan. Snijd dit in een gewenste vorm en rol door de geraspte kokos.
download