De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kue Kuji-Kuji
Gestoomde, gevulde pakketjes met zoete tauge
Ingrediënten:
- 250 gr. rijstmeel
- 450 gr. gula djawa
- 50 gr. santen
- zout
- 2 dl. water
- 200 gr. tauge
- bananenbladeren
Bereiding:
Voeg de santen aan het warme water toe en laat dit langzaam oplossen. Was de tauge, doe het in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat dit goed uitlekken. Smelt 250 gr. gula djawa en maak een deeg van het rijstmeel, de santen, het zout en de gesmolten gula djawa. Smelt de resterende gula djawa, voeg een beetje water toe en doe de tauge erbij. Maak balletjes van het deeg en gebruik het taugemengsel om de balletjes te vullen. Vouw er tenslotte de pisangbladeren omheen en maak er vierkante pakjes van. Stoom ze gaar in de rijststomer.
download