De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Dadar
Gevulde groene flensjes met zoete kokos
Ingrediënten:
- 150 gr. bloem
- 200 gr. kokos
- 50 gr. gula djawa
- 4 dl. melk
- 2 eieren
- 1 theelepel pandanpasta
- mespunt zout
- boter
Bereiding:
Meng voor de flensjes de bloem met het zout in een kom. Voeg de eieren en een scheutje melk toe en roer vanuit het midden alles door elkaar tot het een dik, glad mengsel is. Verdun het al roerende met de overige melk. Kleur het beslag lichtgroen met de pandanpasta, laat het een half uur staan.
Verhit steeds een klein stukje boter in een kleine koekenpan en bak van het beslag dunne flensjes aan beide kanten goudbruin. Smelt voor de vulling de gula djawa in 1 dl. water en roer de kokos erdoor. Leg midden op elk flensje een eetlepel van de vulling en rol het op.