De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kolak Ubi
Warm drankje van gula djawa met zoete aardappel
Ingrediënten:
- halve kg. zoete aardappelen
- 100 gr. gula djawa
- 50 gr. santen
- zout
Bereiding:
Schil de aardappelen. Snijd ze in dobbelstenen van 3 cm. Kook ze in een beetje water met wat zout half gaar. Los de gula djawa op in 1 dl. kokend water en roer het suikerwater door de halfgare aardappelen. Voeg er ook het blokje santen aan toe en kook de massa tot de aardappelen gaar zijn. Let wel op dat je de aardappelen niet te ver doorkookt, anders zal het papperig worden.
download