De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kolak Pisang Tiga
Koel drankje van banaan in zoete kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 rijpe bakbanaan
- 1,5 schijf gula djawa
- 2 daun pandan
- zout
- 4,5 dl. santen
Bereiding:
Laat de gula djawa smelten met 1 dl. santen en een snufje zout, voeg daarna de pandan toe. Laat het koken totdat de gula djawa gesmolten is. Snijd de banaan in kleine stukjes en voeg ze toe; laat ze heel even meekoken. Als de pisang zacht is, voeg dan de overige santen toe. Laat nog even sudderen en daarna koud worden. Haal de daun pandan eruit. Serveer dit drankje in een glas met een lepel.
download