De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kolak Pisang
Warm drankje van gula djawa met banaan
Ingrediënten:
- 2 bakbananen
- 1 daun pandan
- half blok santen
- 1,5 theelepel zout
- 100 gr. gula djawa
Bereiding:
Snijd de bananen in stukken, overdwars in schuine plakjes en niet te dik. Doe de gula djawa in een pannetje met 2 dl. water, laat het oplossen onder voortdurend roeren. Stoof het gula djawasausje met de banaan, zout en de pandan op een laag vuurtje. De bananen moeten ca. 1 vingerkootje onder de saus liggen. Smelt, zodra het kookt, de santen erin onder voortdurend roeren. Laat alles nog 5 min. zachtjes doorkoken met de deksel schuin op de pan, deksel niet helemaal erop leggen in verband met schiften.
download