De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kolak Labu
Warm drankje van gula djawa met pompoen
Ingrediënten:
- 1,5 ltr. santen
- 1 rijpe bakbanaan
- 1 schijf gula djawa
- zout
- 4 daun pandan
- suiker
- halve pompoen
Bereiding:
Was de pompoen goed, verwijder de pitten en snijd het, met schil, in kleine partjes. Schil de banaan en snijd het in schuine stukken van ca. 2 cm. Maak een knoop in de daun pandan. Doe de santen in een pan en laat het langzaam aan de kook komen. Voeg de gula djawa in kleine stukjes en de pandan toe. Als de santen kookt, de pompoen en de banaan toevoegen. Zout en gewone suiker toevoegen tot een zoete soep. Na een kwartier is de Kolak Labu gereed en kan het warm of koud worden gegeten.
download