Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Gudeg Ceker
Ikan Nanas
Kolak Labu
Daging Panggang
Bami Goreng Hati Ayam
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Kolak Labu
Warm drankje van gula djawa met pompoen
Ingrediënten:
- 1,5 ltr. santen
- 1 rijpe bakbanaan
- 1 schijf gula djawa
- zout
- 4 daun pandan
- suiker
- halve pompoen
Bereiding:
Was de pompoen goed, verwijder de pitten en snijd het, met schil, in kleine partjes. Schil de banaan en snijd het in schuine stukken van ca. 2 cm. Maak een knoop in de daun pandan. Doe de santen in een pan en laat het langzaam aan de kook komen. Voeg de gula djawa in kleine stukjes en de pandan toe. Als de santen kookt, de pompoen en de banaan toevoegen. Zout en gewone suiker toevoegen tot een zoete soep. Na een kwartier is de Kolak Labu gereed en kan het warm of koud worden gegeten.
Kolak Labu