De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kodok Goreng
Gefrituurde kikkerbilletjes in een jasje
Ingrediënten:
- 500 gr. kikkerbillen
- 50 gr. tarwebloem
- 4 tenen knoflook
- 1 ui
- 2,5 dl. ketjap manis
- 1 theelepel ve-tsin
- halve theelepel peper
- olie om te frituren
- peterselie
- selderie
- zout
- water
Bereiding:
Snijd de knoflook, peterselie, selderie en de ui zeer fijn en wrijf dit nog fijner in de vijzel. Doe dit in een ruime kom. Voeg ketjap, ve-tsin, peper en zout toe. Schep de kikkerbilletjes hier goed doorheen en laat dit ca. 30 min. marineren. Maak van het water en de bloem een papje, neem de kikkerbilletjes uit de marinade en haal deze door het papje. Verhit de olie en frituur de kikkerbilletjes tot de billetjes rondom bruin worden.
download