De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ketjapsaus Dua
Saus op basis van kokosmelk met kruiden en ketjap
Ingrediënten:
- 20 gr. santen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 serehstengel
- 2 theelepels zout
- 2 kemirienoten
- halve theelepel laos
- halve theelepel kunyit
- halve theelepel gemberpoeder
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel asemwater
- 1 eetlepel ketjap
- 2 theelepels gula djawa
- citroensap
Bereiding:
Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en maal ze fijn. De ui en knoflook snipperen en samen met de overige kruiden fruiten in de olie tot het geurt. Dan de ketjap, suiker, asemwater, enkele druppels citroensap en de santen toevoegen. Onder voortdurend roeren het mengsel laten inkoken tot er een dikke saus is ontstaan.
download