De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ketimun Santen
Gestoofde komkommer in kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 2 komkommers
- 3 sjalotten
- 2 rode lomboks
- 2 eetlepels olie
- halve theelepel trassi
- 4 dl. santen
- zout
- peper
Bereiding:
Schil de komkommers en snijd ze in stukjes. Snipper de sjalotjes en snijd de lomboks fijn. Verhit de olie in een wok. Fruit de sjalotjes, knoflook en lomboks op laag vuur. Voeg de trassi toe en schep het geheel door. Giet de santen er bij en laat het aan de kook komen. Roer dit een paar keer door. Zodra het kookt het vuur laag zetten en laat het ca. 5 min. sudderen. Voeg dan de komkommers toe en breng het weer aan de kook. Zet het vuur laag en laat het sudderen tot de komkommer zacht en de saus ingedikt is. Voeg peper en zout naar smaak toe.
download