De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ketimun dan Tahu
Frisse salade van komkommer, tauge en tofu
Ingrediënten:
- half blok tahu
- 1 komkommer
- 100 gr. tauge
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel azijn
- 1 dessertlepel suiker
- 1 theelepel zout
- olie
Bereiding:
Snipper de ui en pers de knoflook. Was de tauge en laat het uitlekken. Snijd de tahu in blokjes en frituur ze goudbruin in de olie. Laat het uitlekken op keukenpapier, strooi er wat zout over en laat het afkoelen. Was de komkommer en snijd ze ongeschild in blokjes. Meng de ui met de uitgeperste knoflook, sambal, ketjap, azijn, suiker en zout tot een dressing in een apart kommetje. Doe in een grote kom de komkommer, tauge en tahu en overgiet het geheel met de dressing. Goed omroeren en een uurtje laten intrekken in de koelkast.