De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ketan Urap
Gestoomde kleefrijstballetjes met kokos
Ingrediënten:
- 1 kg. witte ketan
- 5 dl. water
- 1,5 theelepel zout
- geraspte kokos
- bananenblad
Bereiding:
Was de ketan en laat deze ca. 2 uur in een pan met water staan. Giet de ketan af en laat het goed uitlekken. Meng de ketan in een pan met 5 dl. water en 1 theelepel zout. Kook deze onder regelmatig roeren tot het vocht verdampt en de rijst halfgaar is. Stoom de rijst in een stoompan in ca. 30 min. gaar. Meng de geraspte kokos met de rest van het zout, verpak dit in gewassen bananenblad en zet de uiteinden vast met cocktailprikkers. Stoom het ca. 10 min. in een stoompan. Neem ca. 2 theelepels van de ketan, maak hier balletjes van en wentel deze door de geraspte kokos.
download