De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kepiting Taoco
Gekookte krab met zwarte bonenpasta
Ingrediënten:
- 4 krabben
- 1 ltr. water
- 5 eetlepels ketjap manis
- 3 lente-uien
- 3 eetlepels olie
- zout
Bumbu:
- 1 theelepel witte peper
- 3 rode lomboks
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 5 eetlepels taoco
- 5 schijfjes djahe
Bereiding:
Snijd de lomboks fijn, snipper de sjalotten en pers de knoflook. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn tot je een pasta hebt. Snijd de krabben in stukken en de lente-uitjes grof. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de bumbu ca. 3 min. Doe de krab erbij en roerbak alles ca. 2 min. Voeg het water, zout naar smaak en de ketjap manis toe, leg een deksel op de wok en laat alles ca. 10 min. koken tot de krab gaar is. Schep de lente-uitjes door het geheel. Heet opdienen.