Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kepiting Bakar

Geroosterde krab van de barbecue


Ingrediënten:

- 1 krab
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 schijfje djahe
- 2 rode lomboks
- 1 kleine tomaat
- 2 eetlepels ketjap manis
- mespuntje witte peper
- zout

Bereiding:

Snipper de uien, pers de knoflook uit, snijd de lomboks fijn en ontvel en ontpit de tomaat. Snijd de djahe heel fijn. Snijd de tomaat in kleine partjes. Maak de krab goed schoon en kook het in ca. 10 min. gaar in kokend water met een beetje zout. Haal de krab uit de pan, laat het een beetje afkoelen en snijd de krab aan de onderkant open. Wrijf de ui, knoflook, lomboks, djahe en tomaat fijn in de vijzel. Meng dit met de ketjap en zout naar smaak goed door elkaar. Bestrijk de krab met dit mengsel en rooster hem boven een barbecue aan beide kanten gaar.

Kepiting Bakar