De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Siput Kaldu
Gekookte, kruidige slakken in bouillon
Ingrediënten:
- 50 kleine slakken
- 1 serehstengel
- 5 daun salam
- 2 theelepels asem
- 2 eetlepels olie
- 1 ltr. water
- zout
Bumbu:
- 3 tenen knoflook
- 7 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 5 schijfjes djahe
- 3 cm. kunyit
- 7 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel witte peper
Bereiding:
Snipper de lomboks, knoflook en de sjalotjes. Schil de djahe en de kunyit en hak ze fijn. Wrijf de bumbu tot een pasta in de vijzel. Was de slakken en laat ze uitlekken. Verwijder het harde deel van de sereh en kneus het. Verhit de olie in de wok en fruit de bumbu goudbruin. Voeg het water en zout naar smaak toe, doe de slakken, asem, daun salam en de sereh erbij en laat het samen ca. 20 min. koken.