De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kari Terong
Aubergine gestoofd in een kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 grote aubergine
- 2,5 dl. dunne santen
- 1 theelepel asem
- 2 eetlepels water
- 2 daun salam
- zout
- zwarte peper
Bumbu:
- 2 rode lomboks
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 serehstengel
- 1 theelepel kencur
- 1 schijfje djahe
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
Bereiding:
Snijd de uien, lomboks, knoflook, sereh en de djahe fijn. Snijd de aubergine in blokjes of plakken. De bumbu fijnmaken in een vijzel en fruiten in wat olie tot geurig. Meng de asem met het water, voeg dit en de daun salam toe aan de bumbu. Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat het sudderen tot het gaar is. Afmaken met zout en peper naar smaak en eventueel nog wat citroensap.
download