De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kari Telor Dua
Eieren met een kruidige kerriesaus
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- halve theelepel kunyit
- halve theelepel trassi
- 1 eetlepel sambal manis
- 1 eetlepel kerrie
- 1 daun salam
- 1 schijfje citroen
- 2 dl. santen
- 2 eetlepels olie
- ketjap manis
- peper
- suiker
- zout
Bereiding:
Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze overlangs doormidden. Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de overige ingrediënten toe behalve de santen. Bak dit ca. 3 min. onder voortdurend roeren tot het geurig ruikt. Voeg dan de santen toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur zacht en roer goed. Verwijder de salam en citroen. Leg de halve eieren op een schaal en giet hier de saus overheen.