De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kari Ikan Dua
Gebakken visfilet in kerriesaus
Ingrediënten:
- 500 gr. pangasiusfilet
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 lombok
- 2 theelepels sambal oelek
- 3 theelepels kerrie
- 1 dl. kippenbouillon
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 dl. santen
- 1 eetlepel korianderblaadjes
- 2 eetlepels olie
- maizena
- zout
- peper
- bloem
- boter
Bereiding:
Snijd de lombok fijn. Spoel de filets af en droog het daarna met keukenpapier. Bestrooi de vis met peper, zout en bloem. Bak de filets in de boter mooi bruin en gaar. Houd de vis apart en warm. Snipper de sjalotten en knoflook fijn en fruit dit samen met de kerrie en sambal in de olie. Schenk de bouillon er bij en breng het aan de kook. Voeg de santen toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Roer dan de gembersiroop door de saus. Test op smaak en bind de saus met wat aangemaakte maïzena. Leg de vis in de saus en bestrooi met de fijngehakte blaadjes en lombok.