De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kari Djawa
Zeer pittig varkensvlees in kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. varkenspoulet
- 250 gr. spareribs
- 5 groene lomboks
- 5 rode lomboks
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel kunyit
- 2 schijfjes djahe
- 2 schijfjes laos
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 6 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel asem
- 2 serehstengels
- 2 dl. dikke santen
- 2 eetlepels olie
- zout
Bereiding:
Van het vlees een bouillon trekken in voldoende water tot het vlees gaar is. De lomboks grof snijden. Ui, knoflook, kunyit, djahe, ketumbar, djinten, kemirienoten, trassi en asem fijnwrijven in de vijzel. Deze bumbu fruiten met de lomboks, sereh en de laos in de olie en toevoegen bij de bouillon waar het vlees in zit. Zout naar smaak toevoegen. Roer de santen door de bouillon. Laat het geheel sudderen tot de saus is ingedikt.