De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kari Daging Dua
Gestoofde runderlappen in een kruidig sausje van kokosroom
Ingrediënten:
- 750 gr. runderlappen
- 2 lomboks
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel laos
- halve theelepel trassi
- 2 kruidnagels
- 4 dl. kokosroom
- 4 kardemompitten
- 1 kaneelstokje
- 8 kerriebladeren
- 2 eetlepels pindakaas met stukjes noot
- 2 theelepels asem
- 1 eetlepel gula djawa
- 4 theelepels vissaus
- 4 dl. water
- zout
- olie
Bereiding:
Vlees in blokjes snijden. Ui, knoflook en lomboks fijn malen en fruiten in de hete olie. Ketumbar, laos, sereh, kruidnagels, kardemom, kerrieblaadjes en trassi toevoegen en even mee fruiten. Dan het vlees toevoegen, door de bumbu mengen en zachtjes roeren tot het vlees bruin is. Dan kokosroom, pindakaas en 4 dl. water toevoegen. Met de deksel schuin op de pan 1,5 tot 2 uur zachtjes laten sudderen, af en toe roeren tot het vlees gaar is. Asem door het gerecht mengen met de gula djawa en de vissaus en nog een paar min. zachtjes laten koken. Serveren met rijst.