De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kari Ayam Tiga
Gekookte kip in pittige kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 hele kip
- 3 dl. dikke santen
- gula djawa
- 5 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- zout
- olie
Bumbu:
- 4 lomboks
- 4 rawits
- 4 tenen knoflook
- 6 sjalotten
- 4 schijfjes djahe
- 3 schijfjes laos
- 4 cm. kunyit
- 5 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel ketumbar
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Schil de djahe, laos en kunyit en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes, knoflook, rawits en lomboks. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit in een beetje olie even aan. Voeg de kip, djeruk purut, sereh, zout en gula djawa toe en schep het geheel een paar keer om. Voeg de santen toe en kook de kip hierin zachtjes gaar. Is de saus te dik, giet er dan wat water bij. Sluit de pan niet af anders gaat de santen schiften. Verwijder de blaadjes en serehstengel voor het opdienen.