De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kambing Santen Pedis
Gesmoord geitenvlees in kokosmelk
Ingrediënten:
- 2 kg. geitenvlees
- 150 gr. geraspte kokos
- 5 sjalotten
- 1 serehstengel
- 2 theelepels asem
- 2 eetlepels water
- 5 daun djeruk purut
- 5 kardemompitten
- halve theelepel nootmuskaat
- 5 dl. dunne santen
- 5 dl. dikke santen
- zout
- olie
Bumbu:
- 5 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 5 schijfjes djahe
- 5 cm. kunyit
- 7 kemirienoten
- 4 theelepels ketumbar
- 2 theelepels djinten
Bereiding:
Snipper de sjalotjes en knoflook en snijd de lomboks fijn. Schil de djahe en kunyit en snijd dit ook fijn. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Snijd het vlees in grote stukken. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin en wrijf het fijn in de vijzel. Kneus de serehstengel. Roer de asem door het water.
Verhit olie in een wok en fruit de sjalotjes ca. 2 min. Doe het kruidenmengsel erbij en fruit dit alles nog 3 min. Voeg het vlees, serehstengel, daun djeruk purut, kardemom en het asemwater toe. Roerbak alles ca. 5 min. Meng de fijngemalen kokos, de nootmuskaat en de dunne santen erdoor. Voeg zout naar smaak toe. Kook alles 30 min. tot het vlees bijna gaar is. Doe de dikke santen erbij en laat alles nog 20 min. sudderen tot het vlees gaar is.