Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Agar-Agar Gula Gula
Babi Ketjap Empat
Ikan Surabaya
Njomok Tempeh
Sop Selam
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Kalio Hati Dua
Lever in een heerlijk gekruide kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 600 gr. runderlever
- 7 dl. santen
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 1 schijfje laos
- 1 cm. kunyit
- 1 schijfje djahe
Bereiding:
Kneus de serehstengel, snipper de sjalotten, knoflook en lomboks. Snijd de djahe, kunyit en laos fijn. Maak de lever goed schoon en snijd het in blokjes van 2 cm. Maal alle ingredienten voor de bumbu fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu 2 min. samen met de sereh en de djeruk purut. Doe de lever erbij en bak het 2 min. mee. Voeg de santen en zout toe en laat het zonder deksel sudderen tot de lever mals en de saus dik is. Verwijder de blaadjes en sereh voor het opdienen.
Kalio Hati Dua