Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Kalio Hati Dua

Lever in een heerlijk gekruide kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 600 gr. runderlever
- 7 dl. santen
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 1 schijfje laos
- 1 cm. kunyit
- 1 schijfje djahe

Bereiding:

Kneus de serehstengel, snipper de sjalotten, knoflook en lomboks. Snijd de djahe, kunyit en laos fijn. Maak de lever goed schoon en snijd het in blokjes van 2 cm. Maal alle ingredienten voor de bumbu fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu 2 min. samen met de sereh en de djeruk purut. Doe de lever erbij en bak het 2 min. mee. Voeg de santen en zout toe en laat het zonder deksel sudderen tot de lever mals en de saus dik is. Verwijder de blaadjes en sereh voor het opdienen.

download