De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Jadah
Gebakken kleefrijst met kokos
Ingrediënten:
- 1 kg. ketan
- 1 kokosnoot
- beetje zout
- bananenblad
Bereiding:
Rasp de kokosnoot en was het bananenblad. Kook de ketan met zout naar smaak in een pan met ruim water voor ca. 15 à 20 min. Breng ondertussen water aan de kook in de stoompan. Doe de ketan in de stoompan en stoom de rijst gaar in ca. 30 min. Stoom de geraspte kokos ca. 15 min. met een beetje zout.
Meng, in een kom, de ketan met de gestoomde kokos. Verpak de stamper van de vijzel in folie en stamp de gemengde rijst plat. Vorm een rol hiervan en verpak het in bananenblad, laat het rusten en afkoelen. Nadat het is afgekoeld, is het klaar om in ronde plakken te snijden. Verhit een beetje olie in een pan en bak de jadah hierin. Klaar om te serveren.