De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Santen Dua
Makreel gestoofd in een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 6 moten makreel
- 2 sjalotten
- 4 lomboks
- 1 schijfje laos
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 3 dl. water
- 50 gr. santen
- trassi
- olie
Bereiding:
Bak de vismoten in de olie tot net niet helemaal gaar en haal de moten voorzichtig uit de pan. Snijd de lomboks, sjalotjes, laos en de trassi fijn en wrijf dit tot een bumbu. Fruit de bumbu samen met de sereh en de salam in een beetje olie. Voeg het water toe en daarna de santen. Laat dit 10 min. even zachtjes koken tot de santen is gesmolten. Voeg de vis toe en zet het vuur laag. Laat de vis ca. 5 min. in de saus sudderen.
download