De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ikan Pedis Dua
Pittige makreel uit de oven
Ingrediënten:
- 2 makrelen
- 2 tenen knoflook
- zwarte peper
- 1 eetlepel ketjap manis
- sap van 1 grote citroen
- 1 eetlepel sambal oelek
- zout
- 100 gr. boter
Bereiding:
Pers de knoflook. Maak de vis schoon en verwijder eventuele graten. Meng de knoflook met de peper, zout en 3 eetlepels boter en bestrijk de binnenzijde van de vissen met dit mengsel. Beboter de ovenschaal en leg daar de vissen in. Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor.
Roer de ketjap, het citroensap en de sambal door elkaar, bestrijk de vissen met dit mengsel en zet de schaal in de oven. Neem de schaal na 15 min. uit de oven, draai die op 240 graden, stand 6. Keer de vissen voorzichtig om en giet er de rest van de gesmolten boter over. Zet de schaal weer op het rooster in de oven, tot de vis gaar en mooi van kleur is geworden.