Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Pedis

Pittig visgerecht van makreel


Ingrediënten:

- 1 kg. makreel
- 10 lomboks
- 10 tenen knoflook
- 10 sjalotten
- 2 schijfjes djahe
- 2 schijfjes laos
- 1 serehstengel
- 1 daun kunyit
- 4 tomaten
- 8 dl. water
- sap van 1 limoen
- zout

Bereiding:

Snijd de lomboks fijn, schil de djahe en laos. Snijd de vis in moten, was ze en laat ze uitlekken. Wrijf de moten in met het limoensap vermengd met wat zout. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Maak alle kruiden fijn in de vijzel behalve de sereh en daun kunyit. Doe dat in een pan met het water en voeg de sereh en daun kunyit toe. Breng het op een laag vuur aan de kook. Doe er dan de vis bij en laat dit sudderen tot de vis gaar en de saus dik geworden is. Lekker met rijst.

Ikan Pedis