Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Nanas

Gebakken tong met ananas


Ingrediënten:

- 1 kg. tong
- 1 sjalot
- 2 eieren
- 3 eetlepels maizena
- 1 blikje ananas
- 1,5 dl. olie
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels droge sherry
- zout

Bereiding:

Snipper de sjalot zeer fijn, snijd de ananas in blokjes. Was de vissen goed, snijd ze in stukken en leg deze in een smalle hoge kom. Strooi de sjalotjes op de vis. Roer de ketjap, sherry en halve theelepel zout door elkaar en giet dit mengsel over de vis. Keer de stukken vis om en zet ze daarna een kwartier in de koelkast. Klop intussen de eieren los met maizena en wat zout. Laat de ananas in een kom uitlekken, bewaar het sap.

Verhit de olie, haal de stukken vis door het eimengsel en bak de vis gaar en mooi van kleur. Roer de suiker en het ananassap door de rest van het eimengsel, breng dit onder goed roeren aan de kook en giet het sausje over de vis op een schaal. Dien de vis op samen met de ananasblokjes.

Ikan Nanas