De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ikan Masak Saus Mangga
Gefrituurde vis met een mangosaus
Ingrediënten:
- 2 baarzen
- 1 eetlepel limoensap
- halve theelepel zout
- halve theelepel peper
- 2 eetlepels olie
Mangosaus:
- 1 mango
- halve ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl. water
- halve theelepel zout
- beetje peper
- half maggiblokje
- 1 theelepel suiker
- olie
Bereiding:
Snijd de ui en de knoflook grof, snijd één helft van de mango in blokjes en de andere helft pureer je in de blender. Maak de vissen schoon. Was en fileer de vissen aan 1 kant. Marineer beide vissen met een mengsel van limoensap, zout, peper en de olie. Laat dit even staan. Frituur de vis in hete olie tot goudbruin gekleurd is. Schep ze uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verhit een beetje olie en roerbak de uien en knoflook tot geurig. Voeg mangosap, water, zout, peper, suiker en het maggiblokje toe. Meng dit goed tot het kookt. Voeg dan de mangoblokjes toe, roer kort en haal de saus van het vuur. Serveer de gefrituurde vis met de mangosaus.