De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Mangut Dua
Gebakken makreel in kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- gebakken makreel
- 25 gr. santen, blok
- 2 dl. water
- 1 eetlepel olie
Bumbu:
- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 1 tomaat
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel kencur
- 2 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 4 petehbonen
- asem
- zout
Bereiding:
Snipper de lomboks, uien en de knoflook en snijd de petehbonen fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Alle kruiden bakken in de olie tot de uien geel zijn. De lombok erbij doen. Water toevoegen en zodra het kookt, de santen, sereh, djeruk purut en de vis toevoegen, roer het geheel rustig door tot de santen is opgelost. Stoof de makreel ca. 5 min. in de saus.
download