De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ikan Mangut dan Udang
Garnalen en vis in een kokosmelksausje
Ingrediënten:
- 250 gr. tijgergarnalen
- 250 gr. visfilet
- 50 gr. peultjes
- 5 tomaten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 theelepels sambal badjak
- 1 dl. santen
- 2 theelepels gula djawa
- 2 eetlepels koriander
- maïzena
- serundeng
- limoensap
- zout
- peper
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Hak de knoflook en ui fijn, ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes, hak de koriander fijn. Fruit in de olie de ui en de knoflook glazig. Doe de sambal en de tomaten er bij en bak tot er een dikke saus ontstaat. Bak de peultjes mee tot ze half gaar zijn. Voeg de garnalen, de vis en de santen toe en laat het geheel sudderen tot alles gaar is. Strooi peper, zout en suiker er over, samen met de koriander. Strooi op het bord de serundeng er over en voeg het limoensap toe.