De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Kuning Santen
Schelvisfilets in gekruide, gele kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. schelvisfilets
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- 50 gr. santen
- snufje djinten
- trassi
- zout
- 2 eetlepels boter
Bereiding:
Wrijf de ketumbar fijn in de vijzel. Snijd de knoflook zeer fijn en fruit het met de kunyit, djinten, trassi, ketumbar en zout in de boter niet te bruin. Voeg de schelvisfilets toe en bak deze aan beide zijden bruin op een niet te hoog vuur. Los de asem en santen op in 1 dl. water en schenk dit bij de vis. Laat het geheel inkoken tot de olie uit de santen komt. De vis mag niet uit elkaar vallen.
download