De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ikan Kuning
Gestoofde makreel in bouillon
Ingrediënten:
- 2 makrelen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 schijfje laos
- 1 schijfje djahe
- 1 schijfje kunyit
- 1 daun salam
- 3 eetlepels olie
- 2 dl. visfond
- mespunt asem
- 1 eetlepel kemangi
Bereiding:
Schil de djahe, laos en kunyit. Snijd de kemangi fijn. Was de makrelen en dep ze droog. Snijd de ui en de knoflook fijn. Was de lombok en snijd het in ringen. Maak de uien, knoflook, laos, djahe, kunyit en de lombok fijn met de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit de olie in de wok. Fruit de pasta samen met de salam tot het gaat geuren. Voeg de bouillon toe en laat het aan de kook komen. Roer de asem erdoor. Laat de makreel in 10 tot 15 min. in de saus gaarstoven. Roer tot slot de kemangi door de saus.