De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Kemirie
Geroosterde makreel overgoten met kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. makreel
- 4 kemirienoten
- 4 lomboks
- halve eetlepel djinten
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel laospoeder
- halve theelepel trassi
- sap van een halve citroen
- 25 gr. santen
- 2 dl. water
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd de lomboks fijn. Rooster de vis op aluminiumfolie onder een grill, 7 min. aan elke kant. Pof de kemirienoten zonder olie, wrijf ze fijn en meng ze met de lomboks. Voeg hieraan de rest van de kruiden toe, evenals de trassi. Fruit dit mengsel in de olie lichtbruin. Voeg dan de santen met het water toe en laat het geheel koken tot de saus verkleurt. Snijd de vis in moten en schenk de saus erover. Sprenkel er tenslotte het citroensap over.
download