De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ikan Djeruk Tomat
Gestoofde kabeljauwfilet met tomaten
Ingrediënten:
- 4 moten kabeljauw
- 2 rode lomboks
- 3 sjalotten
- 2 tomaten
- 2 sjalotten
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel zout
- 1 dl. heet water
- sap van 1 citroen
- mespunt suiker
- boter
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Bak de kabeljauw 2 min. in een koekenpan met weinig boter. Als de vis bijna gaar is, wikkel deze even in folie om het warm te houden. Ontpit de lomboks en snijd de sjalotjes fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukken. Fruit de sjalotjes, de lomboks en de djahe in de olie. Voeg de tomaten met het citroensap, het zout en het water bij het mengsel en laat alles 3 min. koken. Schep vervolgens voorzichtig de gebakken vis met de sjalotjes en de suiker in de pan en laat het geheel met de deksel op de pan nog 5 min. sudderen op laag vuur.