De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ikan Creole
Vis in een saus van tomaten, champignons en lomboks
Ingrediënten:
- 4 dikke moten makreel
- 50 ml. azijn
- 2 uien
- daun salam
- 2,5 dl. water
Saus:
- 3 groene lomboks
- tomatenpuree
- champignons
- boter
- 1 ui
- 4 eetlepels suiker
- selderie
- 3 tomaten
- peper
- zout
- water
Bereiding:
Kook de vismoten in een pannetje samen met de gesnipperde uien, azijn, daun salam en water tot het gaar is. Haal de vis uit de pan. Voor de saus de ui snipperen, selderie hakken en de lomboks in ringen snijden. Snijd de champignons in plakjes en de tomaten in partjes. Fruit de uien in de boter, voeg de rest van de ingredienten toe en fruit dit ca. 2 tot 3 min. Voeg de tomatenpuree, de suiker en zout en peper naar smaak toe. Voeg zoveel water toe dat het een niet al te dun sausje wordt. Laat het pruttelen tot het indikt. Leg de vismoten in de tomatensaus en laat het ca. 5 min. mee warmen.