De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Bumbu Bali Tiga
Lekkerbekjes in een kruidige ketjapsaus
Ingrediënten:
- 3 lekkerbekken
- 3 uien
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel sereh
- 2 theelepels laos
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel trassi
- 1 daun djeruk purut
- 1 daun salam
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels water
- olie
Bereiding:
Snipper de uien en pers de knoflook. Maak van de uien, knoflook, sereh, laos, djahe en de trassi een bumbu. Fruit deze bumbu in een beetje olie gaar. Voeg de bladeren toe en daarna de ketjap manis. Voeg het water toe en roer alles goed door. Leg de lekkerbekjes in de saus en laat alles rustig sudderen voor ca. 7 min. Schep de saus regelmatig over de vis. Haal, voor het opdienen, de bladeren uit de saus.
download