De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Bumbu Bali
Krokant gebakken, pittige makreel
Ingrediënten:
- 500 gr. gebakken makreel
- 1 schijfje djahe
- 1 theelepel laos
- 1 teen knoflook
- 3 uien
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- trassi
- 3 eetlepels suiker
- 1 eetlepel sambal oelek
- water
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
De djahe, knoflook en uien heel fijn maken in de vijzel en fruit dit in de hete olie. Voeg de djeruk purut, salam, laos, trassi, suiker en sambal toe. Bak onder af en toe scheppen tot het mengsel gaar en geurig is, eventueel wat water toevoegen als het te droog wordt. Proef of het heet en zoet genoeg is naar smaak. Leg de moten makreel op een voorverwarmde schaal en schep de kruiden over de vis.
download