De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Bali
Pittige makreel met petehbonen uit de oven
Ingrediënten:
- 1 makreel
- 3 petehbonen
- 4 eetlepels sambal brandal
- 3 sjalotten
- olie
- bananenblad
Bereiding:
Snipper de sjalotten fijn. Snijd de buik van de makreel open, verwijder de inhoud en spoel de vis onder koud stromend water goed uit. Snijd de vis aan de zijkanten een beetje in zodat de sambal ook hier in kan trekken (je kunt ook de vis fileren). Smeer de vis heel ruim in met vier eetlepels sambal, doe de petehbonen er bij en verdeel de sjalotjes er over. Druppel wat olie over de vis en vouw het bananenblad goed om de vis heen. Doe de vis in de oven voor ca. een half uur op 150 graden. Serveer met witte rijst.
download