De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Bakar Ketjap Dua
Pittige gegrilde vis met een botersausje en ketjap
Ingrediënten:
- 500 gr. stevige vis
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel margarine
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 kemirienoten
- halve eetlepel peper
- 2 cm. kunyit
- 2 schijven djahe
- 4 rode rawits
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel suiker
- 1 kippenbouillontablet
- zout
Bereiding:
Besprenkel de vis met het limoensap en laat dit ca. 15 min. marineren. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Bedek de binnen en buitenkant van de vis met de bumbu en laat de vis marineren voor ca. een half uur. Grill de vis goudbruin. Maak een sausje van de boter en ketjap en bestrijk de vis hiermee. Gril de vis opnieuw tot gaar. Serveer met frisse komkommer en acar.
download