De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Asem Pedis
Gebakken vis met zoet/zure saus
Ingrediënten:
- 2 tilapiafilets
- 2 rode lomboks
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel vissaus
- 2 eetlepels asempasta
- 2 eetlepels ketjap manis
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels tomatenpuree
- gula djawa
- peper
- zout
Bereiding:
Snijd de knoflook en lomboks heel fijn, verkruimel de gula djawa en maak van alle ingrediënten, behalve de vis, een marinade. Laat de vis een paar uur in de marinade staan. Haal dan de vis eruit, schraap alle marinade van de vis, dep de vis met keukenpapier droog, bestrooi de vis met bloem en bak de filets in hete olie mooi bruin. Verwarm de marinade, voeg eventueel wat water toe en proef of de saus goed op smaak is. Bind de saus met wat maïzena en dien dit samen met de vis op.
download