De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Asem Manis
Schol in een kruidige en zure ketjapsaus
Ingrediënten:
- 4 schollen
- 6 eetlepels asem
- 2 eetlepels water
- 12 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal brandal
- 125 ml. water
- olie
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 5 schijven djahe
- 1 eetlepel gula djawa
Bereiding:
Bak de schollen bruin in wat olie en laat deze daarna uitlekken en afkoelen. Meng de asem met 2 eetlepels water en smeer hiermee de schollen in. Laat de asem 30 min. intrekken. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en fruit hierin de bumbu ca. 3 min. Voeg dan het water en de ketjap toe en laat de saus 10 min. sudderen. Giet vervolgens de saus over de vis.
download