De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Acar Kering
Makreel uit de wok gehuld in een kruidenmengsel
Ingrediënten:
- 600 gr. makreel
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 kemirienoot
- halve theelepel sereh
- halve theelepel kunyit
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel gula djawa
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Was de makrelen en dep ze droog. Verhit de olie in een wok en bak de makrelen rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de uien en de knoflook fijn en maak ze samen met de kemirienoot fijn in een vijzel. Haal de olie uit de pan waar de vis in is gebakken, doe 1 eetlepel van deze olie terug in de pan en fruit de uienmassa en de sereh er in. Voeg de azijn, de gula djawa, de kunyit en een klein scheutje water toe. Leg de makrelen in het kruidenmengsel en laat het geheel in 10 tot 15 min. gaar stoven.
download