De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Gulai Telor
Eieren in pittige saus gegarneerd met gefruite uitjes
Ingrediënten:
- 5 dl. santen
- 8 eieren
- 1 eetlepel asemwater
- bawang goreng
- zout
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 4 rawits
- 3 schijfjes djahe
- 1 cm. kunyit
- 2 schijfjes laos
- 1 daun kunyit
Bereiding:
Kook de eieren hard en pel ze. Pel de sjalotjes en knoflook en snipper ze fijn. Schil de djahe, kunyit en laos en snijd die ook fijn. Snipper de daun kunyit en de rawits. Fruit de ingredienten voor de bumbu in een beetje olie tot het lekker ruikt. Voeg de santen toe en breng het aan de kook. De eieren toevoegen en roer het geheel een beetje door. Laat alles zachtjes sudderen tot de saus indikt. Voeg asemwater en zout toe en laat alles nog 1 min. sudderen. Garneer met bawang goreng.
download