De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Gulai Kambing
Lamsvlees in kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 500 gr. lamsvlees
- 6 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 cm. kunyit
- 6 kemirienoten
- 4 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 4 daun salam
- zout
- 2 ltr. santen
- peper
- olie
Bereiding:
Snijd het lamsvlees in een aantal stukken. Snipper de sjalotjes en knoflook en maak dit samen met de kemirienoten en kunyit fijn in de vijzel. Roerbak het vlees in 2 eetlepels olie op een matig vuur. Voeg de kruidenpasta toe en bak het tot het geurig ruikt. Voeg de djeruk purut, sereh, daun salam en peper en zout naar smaak toe. Giet nu de santen erbij en laat het geheel koken tot het vlees gaar en mals is en de saus dikker is geworden. Serveer het met witte rijst.
download