De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Gulai Daging
Gekruide rundvleeslapjes met kokosmelk en foelie
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 1 blikje santen
- 1 ui
- 2 rode lomboks
- 1 teen knoflook
- 1 cm. kunyit
- 1 schijf laos
- 1 schijf djahe
- 1 eetlepel peperkorrels
- 1 theelepel ketumbar
- foelie
- mespunt kaneel
- mespunt steranijs
- halve theelepel djinten
- 1 bouillontablet
- gula djawa
- halve theelepel asem
- olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne lapjes. Snipper de ui en knoflook en snijd de lomboks fijn. Maak in de vijzel de lomboks, knoflook, kunyit, laos, djahe, peperkorrels en ketumbar fijn. Verhit een beetje olie in de wok en fruit de ui samen met de gekneusde kruiden, foelie, kaneel, steranijs en djinten. Roer alles goed door en bak het vlees rondom bruin. Voeg de santen, bouillonblokje, gula djawa en de asem toe en laat het vlees hierin zachtjes gaar stoven. Schep het geheel regelmatig om en voeg zo nodig telkens heet water bij tot het vlees gaar is.