De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Getuk Gula Djawa
Gestoomde cassavekoek met kokos
Ingrediënten:
- 1 zak diepvries cassave
- halve theelepel zout
- 150 gr. geraspte kokos
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr. gula djawa
Bereiding:
Laat de bevroren cassave ontdooien in een stomer en verwijder de nerven. Snijd de gula djawa klein. Doe in een kom 100 gr. kokos, 2 eetlepels heet water en kwart theelepel zout. Meng het geheel goed door en kneed net zo lang totdat de kokos goed vochtig is. Wikkel de cassave, 50 gr. kokos, de gula djawa, zout en de vanillesuiker in aluminiumfolie en laat het in de stomer 5 min. stomen. Als het goed is, is de gula djawa en de kokos zacht geworden. Dit geheel in een vijzel fijn stampen tot een gelijkmatige massa. In een bakblik storten en ca. 2 cm. dik uitstrijken, daarna even goed aandrukken. Laat dit alles goed afkoelen. Je kunt dan de cassavekoek met een natgemaakt mes in stukken snijden. Rol deze stukken even door de kokos.