De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Gemblong Putih
Gefrituurde kokoskoekjes met een suikerlaagje
Ingrediënten:
- 125 gr. ketanmeel
- 50 gr. rijstmeel
- 150 gr. geraspte kokos
- halve theelepel zout
- 125 ml. santen
- olie om te frituren
Suikerlaagje:
- 75 gr. suiker
- 35 ml. water
Bereiding:
Meng ketanmeel, rijstmeel, kokos en het zout in een kom. Roer het goed door elkaar en voeg beetje bij beetje de santen toe. Vorm van dit deeg kleine ronde, platte ballen. Verhit de olie en frituur de ballen tot goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Meng het water en de suiker in een pan en roer tot de suiker is gesmolten. Voeg de gemblong toe en schep ze om tot alles met de suiker is bedekt. Zet het vuur uit en blijf omscheppen tot ze droog zijn.
download