De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Gadon Daging
Gestoomde pakketjes gevuld met een kruidige vleesvulling
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- halve theelepel ketumbar
- 1 schijf laos
- 2 kemirienoten
- 3 dl. santen
- 1 daun djeruk purut
- zout
- bananenbladeren
Bereiding:
Snipper de uien fijn en pers de knoflook. Snijd of hak het vlees zeer fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en maak ze samen met de overige kruiden fijn in een vijzel. Meng het vlees met de kruiden en santen en doe dit in een schaal die in een stoompan past. Stoom het geheel in ca. een half uur gaar. Of vorm van bananenbladeren pakketjes die je vult met een beetje van het vleesmengsel. Vouw ze dicht en stoom ze gaar.
download